Hvis du skal spille gode Ukulele sanger , må du vite chunking, hvordan å Chunk ” eller dempe . Det er sannsynligvis det kuleste trikset du kan lære!

En Chunk- reklame er et percussiv klikk, eller lyd, til strumming, og gjør sangen mer interessant. Det er som å klappe hendene dine, men du gjør det med dine strenger på Ukulele.

Først og fremst anbefaler vi deg å lære Chunking så snart du har lært noen akkorder  i tillegg til noen få standard strumming mønstre .

Hvis du vil spille Ukulele, er denne teknikken noe du trenger å lære i tillegg til akkorder , progresjoner og strumming mønstre . Klumpen er også noe du trenger å spille i noen av mønstrene. På noen måte vil dette umiddelbart gi deg et mer “profesjonelt” nivå.

Hvis du allerede har en chunking-metode, kan du også prøve de andre metodene som nevnt nedenfor

Noen ganger er C hun king skrevet som Chnking, Chucking eller Choking eller bare kalt “palm muting”, men alt er det samme.

Ukulele chunkingHvordan Chunk

Hva er så chunk teknikken? Det er laget av strumming ned og raskt etterfulgt av muting strenger. Alt i en bevegelse.

Det finnes flere forskjellige metoder for muting. Du kan bruke din tommel, din håndflate eller fingrene dine. Effekten eller lyden vil være omtrent den samme.

Det er mest bemerkelsesverdig at du ikke bruker mye kraft og ikke slår deg ukulele hardt, eller graver fingrene inn i strengene, på din nedstrumming.

I strumming mønstre er chunking vanligvis merket som en X. Eksempel: DUXUDUXU

For chunking / muting med tommelen:

Med din Palm:

Med en finger og din håndflate:

Prøv de forskjellige metodene og finn ut heksen som er best for spillingen din. Når du har praktisert for en stund, vil du finne ut at denne teknikken ikke er vanskelig i det hele tatt, og du vil snart bli chunking som en proff.

Lykke til!